Hjem > Opskrifter

Opskrifter

 Se også opskrifter på facebook - kildemarksgaarden


Lækker ananas kage

150 gr. sukker
3 æg
PISKES SKUMMENDE
1½ dl neutral olie tilsættes MENS DER PISKES

2 spsk. vanilie
250 gr. mel (evt. halvt grahamsmel - halvt hvedemel)
2½ tsk bagepulver
300 gr. frisk ananas i små tern
75 gr. hakket hvid chokolade
TILSÆTTES ÆGGEMASSEN

Passer til en stor springform. Som sprayes med olie/smør og derefter drysses kokos rundt i bund og kanter.
Hæld dejen i, og drys lidt kokos på toppen.

Bages 175 g. i ca. 40 min.
God fornøjelse

 


Gulerodsalat med persille og hvidløg:

10 gulerødder skæres i tynde skiver eller der kan bruges hele nye tynde
en håndfuld fint hakket persille
1 fed hvidløg (eller flere hvis man synes)
2 spsk olie
friskpresset citronsaft fra en ½ citron
salt og friskkværnet peber

Det hele blandes og må gerne trækkes 30 min inden serveringen. Bliver kun bedre af at stå længere.


Salaten er  også er god dagen efter, så lav en stor skål.

__________________________________________________

Salat med gulebedder

½ kg gulebeder - i fine strimler - brug evt. mandolinjern

4 blade grønkål - fint hakket

tranebær

ristede hasselnødder

dressing: rapsolie - æblecidereddike - honning - grovkornet sennep - salt - peber

 _______________________________________________________

Hokkaido

Hele og fyldt:
Vask hokkaidoen - skær toppen af ( den skal bruges igen som låg) tag kernerne ud.
Fyld hullet med:
1. ristede champignoner, ristet bacon, porre.
2. finthakket grønkål, løg, parmesanost.
3. persille, løg, champignon, krydderost
4. forstegt hakket lammekød, grønkål, løg, fetaost


Krydderi, hvidløg, chili tilsættes efter smag.

Jeg har med vilje ikke skrevet mængde på råvarerne da det afhænger af hvilken størrelse hokkaido der bruges. Hokkaidoen skal fyldes helt og husk at lægge låget på igen, inden bagning
Husk altid salt og peber.
Bages ved 180 til den er mør at stikke i.
Hele hokkaidoen kan spises.
___________________________________________________

Kålrabi 

I køkkenet
Kålrabi smager lidt sød og minder om en roe. Den lysegrønne eller lilla rod kan bruges rå, kogt og stegt. Skræl den, skær den i tern, vend dem i mel og bag dem gyldne og møre i en ovn ved 220 grader – så har du de lækreste kålrabi-fritter, som nemt slår pommes frites af tallerkenen. Eller gør som nordmændene; lav en vintermos af kartofler, gulerødder og kålrabi. Er du til raw food kan du skære kålrabi i ultra tynde skiver, vende med salt, peber og olivenolie og et ordentlig pift citron. Kålrabi er godt tilbehør til stegt fisk.

I maven
Kålrabi blev kaldt Nordens citron i gamle dage. Den indeholder store mængder C-vitamin, B-vitamin, calcium, kalium, fosfor, magnesiun, folinsyre og masser af grove kostfibre.

På marken
Den store knold er en af de ældste grøntsager på vores marker. I gamle dage spiste man kålrabi for at holde skørbug fra døren. Var før kartoflen indtog de danske middagsborde en vigtig basisgrøntsag – ikke mindst fordi den kunne holde hele den lange vinter.

Undermenu

Aktuelt 

   Mandag - torsdag          10.00 - 17.30
Fredag 10.00 - 16.00
Lørdag 10.00 - 13.00
Søndag LUKKET

 Altid frisklagte æg, årtidens grønt og frisk frugt fra Fejø

 

 Næste Torvedag i Haslev  er:
 i april 2018
Vi ses.


Vi mødes


Pluk selv jordbær
mere info

Powered by CMSimple_XH | Template: ge-webdesign.de | (X)html | css | Login