Hjem > Opskrifter > Forår

Forår


_____________________________

Nye kartofler

ca. 300 gr. pr person
Kartoflerne vaskes
Koges til de er møre

Et lille fif: Når du skal koge kartofler, Så lader du vandet koge op - herefter slukker du for varmen - løft IKKE på låget! og lader herefter kartoflerne stå i vandet med låget på. Kig til dem efter 7 min, hvis de ikke er færdige, så låg på igen. Kig efter hver 2-3 min, til de er færdige.
Tilbehør: salt og smør med div. friske krydderurter.

 _______

Cremet kartoffelsalat 

 1kg kolde kogte kartofler
½ kg friske bønner eller blomkål i små bruketter eller friske asparges

Dressing:
2 past. æggeblommer
2 tsk. citronsaft
2 tsk. stærk sennep
1½ dl dild - purløg - persille
Blendes sammen
Herefter tilsættes 1dl rapsolie og ½ dl anden olie - evt. nøddeolie dråbevis, mens der stadig blendes/piskes konstant.
Til sidst 1 spsk vand, dressingen smages til med salt og peber.

Dressingen hældes over kartofler og bønner/blomkål/asparges

Kan laves i god tid - salaten bliver kun bedre af at trække

 


Små kartofler på spyd

1 kg nye  kartofler - forkogte og kolde (eventuelt en rest fra dagen før)

dressing: 
4 spsk. olie
2 spsk friskhakket timian
salt og peber

Lad kartoflerne marinere en time eller mere. Derefter sættes de på spyd og grilles til de gyldne og sprøde

 ______________________________________________

 

Lækre kartofler af en rest

 Tag de kogte kartofler - tryk en gang med fingeren på hver, så de bliver lidt maste.
Hæld dem i en pose, med en god sjat rapsolie. Krydderi efter smag. Lad dem trække al olien til sig.
Derefter en tur i ovnen til de er sprøde og lækre. 220gr., ca 30 min.
____________________________________________

Aktuelt 

   Mandag - torsdag          10.00 - 17.30
Fredag 10.00 - 16.00
Lørdag 10.00 - 13.00
Søndag LUKKET

 Altid frisklagte æg, årtidens grønt og frisk frugt fra Fejø

 

 Næste Torvedag i Haslev  er:
 i april 2018
Vi ses.


Vi mødes


Pluk selv jordbær
mere info

Powered by CMSimple_XH | Template: ge-webdesign.de | (X)html | css | Login