Forår
_____________________________
Nye kartofler
ca. 300 gr. pr person
Kartoflerne vaskes
Koges til de er møre
Et lille fif: Når du skal koge kartofler, Så lader du vandet koge op - herefter slukker du for varmen - løft IKKE på låget! og lader herefter kartoflerne stå i vandet med låget på. Kig til dem efter 7 min, hvis de ikke er færdige, så låg på igen. Kig efter hver 2-3 min, til de er færdige.
Tilbehør: salt og smør med div. friske krydderurter.
_______
Cremet kartoffelsalat
1kg kolde kogte kartofler
½ kg friske bønner eller blomkål i små bruketter eller friske asparges
Dressing:
2 past. æggeblommer
2 tsk. citronsaft
2 tsk. stærk sennep
1½ dl dild - purløg - persille
Blendes sammen
Herefter tilsættes 1dl rapsolie og ½ dl anden olie - evt. nøddeolie dråbevis, mens der stadig blendes/piskes konstant.
Til sidst 1 spsk vand, dressingen smages til med salt og peber.
Dressingen hældes over kartofler og bønner/blomkål/asparges
Kan laves i god tid - salaten bliver kun bedre af at trække
Små kartofler på spyd
1 kg nye kartofler - forkogte og kolde (eventuelt en rest fra dagen før)
dressing:
4 spsk. olie
2 spsk friskhakket timian
salt og peber
Lad kartoflerne marinere en time eller mere. Derefter sættes de på spyd og grilles til de gyldne og sprøde
______________________________________________
Lækre kartofler af en rest