Hjem > Opskrifter > Sommer

Sommer


Salat med fennikel:

½ spidskål i tynde strimler
1 lille fennikel med top i tynde skiver
4 spæde rødbeder med skræl i tynde skiver
2 spsk. rosiner/abrikoser
Dressing:
1½ spsk. olie
1spsk. eddike - gerne  lavet på frugt
1 spsk. puddersukker
flagesalt og frisk kværnet peber


Salat med glaskål.

1 glaskål med skræl i tynde skiver
1 avokado i små tern/skiver
1 rødløg eller bare den grønne top fra et løg

Dressing:
1 tsk. grov sennep
1 tsk. honning
1 spsk. æblecidereddike
1½ spsk. olie
flagesalt og frisk kværnet peber

_____________________________________________________

 Gulerodsalat med persille og hvidløg:

10 gulerødder skæres i tynde skiver eller der kan bruges hele nye tynde 
en håndfuld fint hakket persille
1 fed hvidløg (eller flere hvis man synes)
2 spsk olie
friskpresset citronsaft fra en ½ citron
salt og friskkværnet peber

Det hele blandes og må gerne trækkes 30 min inden serveringen. Bliver kun bedre af at stå længere.


Salaten er  også er god dagen efter, så lav en stor portion

______________________

Salat med spæde gulebeder

½ kg gulebeder - i fine strimler - brug evt. mandolinjern
1 - 2 tynde porre
tranebær
ristede hasselnødder/pinjekerne/græskarkerner
dressing: rapsolie - æblecidereddike - honning - grovkornet sennep - salt - peber

Hvis der er top på bederne kan de lægges som bund i salatfadet. 

 ____________________________

Spidskål med jordbær - En let salat der passer godt til grillmad.

1 spidskål skåret i tynde strimler
250 gr. friske jordbær
1 lille rødløg med top i tynde skiver

Dressing: rapsolie - balsamico - honning - salt - peber

Anrettes på et fad med spidkål først - løg - jordbær og til sidste hældes dressingen over.
Server straks.

____________________________________

Sommersalat

Her kan bruges :salat/frisk spinat/spidskål

2 rødløg med top
2 bøftomater i tern eller en håndfuld cherrytomater
1 advokado
125 gr. jordbær
ristede pinjekerner
125 gr. fetaost

Dressing: olie-eddike-salt-peber
Anrettes på fad og server straks

___________________________________________

 

Græsk salat - 4 pers

1 romainesalat
4 tomater
1 agurk
1 rødløg med top
12 sorte oliven
Feta - meget eller lidt alt efter smag - eller kan helt udelades

2 spsk persille hakkes fint
2 spsk mynte hakkes fint
1 tsk flagesalt
friskkværnet peber
1 spsk rødvinseddike

_____________________________________

Cremet kartoffelsalat

1kg kolde kogte kartofler
½ kg friske bønner eller blomkål i små bruketter eller friske asparges

Dressing:
2 past. æggeblommer
2 tsk. citronsaft
2 tsk. stærk sennep
1½ dl dild - purløg - persille
Blendes sammen
Herefter tilsættes 1dl rapsolie og ½ dl anden olie - evt. nøddeolie dråbevis, mens der stadig blendes/piskes konstant.
Til sidst 1 spsk vand, dressingen smages til med salt og peber.

Dressingen hældes over kartofler og bønner/blomkål/asparges

Kan laves i god tid - salaten bliver kun bedre af at trække


 


 
 

 

 

 

 

 


 

Aktuelt 

   Mandag - torsdag          10.00 - 17.30
Fredag 10.00 - 16.00
Lørdag 10.00 - 13.00
Søndag LUKKET

 Altid frisklagte æg, årtidens grønt og frisk frugt fra Fejø

 

 Næste Torvedag i Haslev  er:
 i april 2018
Vi ses.


Vi mødes


Pluk selv jordbær
mere info

Powered by CMSimple_XH | Template: ge-webdesign.de | (X)html | css | Login