Sommer
Salat med fennikel:
½ spidskål i tynde strimler
1 lille fennikel med top i tynde skiver
4 spæde rødbeder med skræl i tynde skiver
2 spsk. rosiner/abrikoser
Dressing:
1½ spsk. olie
1spsk. eddike - gerne lavet på frugt
1 spsk. puddersukker
flagesalt og frisk kværnet peber
Salat med glaskål.
1 glaskål med skræl i tynde skiver
1 avokado i små tern/skiver
1 rødløg eller bare den grønne top fra et løg
Dressing:
1 tsk. grov sennep
1 tsk. honning
1 spsk. æblecidereddike
1½ spsk. olie
flagesalt og frisk kværnet peber
_____________________________________________________
10 gulerødder skæres i tynde skiver eller der kan bruges hele nye tynde
en håndfuld fint hakket persille
1 fed hvidløg (eller flere hvis man synes)
2 spsk olie
friskpresset citronsaft fra en ½ citron
salt og friskkværnet peber
Det hele blandes og må gerne trækkes 30 min inden serveringen. Bliver kun bedre af at stå længere.
Salaten er også er god dagen efter, så lav en stor portion
______________________
Salat med spæde gulebeder
½ kg gulebeder - i fine strimler - brug evt. mandolinjern
1 - 2 tynde porre
tranebær
ristede hasselnødder/pinjekerne/græskarkerner
dressing: rapsolie - æblecidereddike - honning - grovkornet sennep - salt - peber
Hvis der er top på bederne kan de lægges som bund i salatfadet.
____________________________
Spidskål med jordbær - En let salat der passer godt til grillmad.
1 spidskål skåret i tynde strimler
250 gr. friske jordbær
1 lille rødløg med top i tynde skiver
Dressing: rapsolie - balsamico - honning - salt - peber
Anrettes på et fad med spidkål først - løg - jordbær og til sidste hældes dressingen over.
Server straks.
____________________________________
Sommersalat
Her kan bruges :salat/frisk spinat/spidskål
2 rødløg med top
2 bøftomater i tern eller en håndfuld cherrytomater
1 advokado
125 gr. jordbær
ristede pinjekerner
125 gr. fetaost
Dressing: olie-eddike-salt-peber
Anrettes på fad og server straks
___________________________________________
Græsk salat - 4 pers
1 romainesalat
4 tomater
1 agurk
1 rødløg med top
12 sorte oliven
Feta - meget eller lidt alt efter smag - eller kan helt udelades
2 spsk persille hakkes fint
2 spsk mynte hakkes fint
1 tsk flagesalt
friskkværnet peber
1 spsk rødvinseddike
_____________________________________
Cremet kartoffelsalat
1kg kolde kogte kartofler
½ kg friske bønner eller blomkål i små bruketter eller friske asparges
Dressing:
2 past. æggeblommer
2 tsk. citronsaft
2 tsk. stærk sennep
1½ dl dild - purløg - persille
Blendes sammen
Herefter tilsættes 1dl rapsolie og ½ dl anden olie - evt. nøddeolie dråbevis, mens der stadig blendes/piskes konstant.
Til sidst 1 spsk vand, dressingen smages til med salt og peber.
Dressingen hældes over kartofler og bønner/blomkål/asparges
Kan laves i god tid - salaten bliver kun bedre af at trække