Hjem > Opskrifter > Vinter

Vinter


Foreslag til salater med mere til når kroppen kræver flere vitaminer til at stå imod vinterens kulde.
De fleste af disse salater er gode og mættende til dagen efter til frokost, lidt ris/pasta/bulgur/groft brød kan spises til.

God fornøjelse

 _____________________________________________________
 
Verdens bedste vintersalat
½ selleri
2-3 rødbeder
2 danske æbler
1 finthakket lille løg
6-8 skiver syltet rødbede, skåret i tern
1 lille bundt finthakket persille
Dressing:
Koldpresset jomfruolivenolie
En god æblecidereddike
1 fed finthakket hvidløg
Lidt honning eller sukker
Salt og friskkværnet sort peber
Selleri og rødbeder skrælles og skæres i små tern. Æblerne renses for kernehuset og skæres i små tern som blandes med selleri og rødbede. Der skal være lige dele selleri, rødbede og æble i salaten. Det finthakkede løg tilsættes sammen med syltede rødbede tern og finthakket persille. 
Ryst eller rør en dressing sammen til den er tilpas syrlig sød. Bland dressingen i salaten og lad salaten trække minimum 2 timer før den spises, gerne natten over, det bliver den bare bedre af.
 
 ________________________________________________
 
 
KNOLDSELLERISALAT

Et æble i tynde strimler
200 gr. Knoldselleri
Korn fra ½ vaniliestang
2 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk æblecidereddike
½ spsk rørsukker/honning
Salt og peber
Brug mandolinjern til æbler og selleri.
Bland det hele sammen undtagen salt og peber. 
Lad det trække mindst 2 timer. Inden serveringen smages til med salt og peber.

 

________________________________________

Rødkålssalat med grønkål

1 lille rødkål - snittes fint - brug evt. foodprocessor
5 stilke grønkål hakkes fint – brug evt. foodprocessor
2 æbler i tern
10 abrikoser
Dressing: rapsolie – æblecidereddike – honning – sennep - ½dl æblemost – salt – peber

 ____________________________________________
 
Salat med gulebeder

½ kg gulebeder - i fine strimler - brug evt. mandolinjern
4 blade grønkål - fint hakket
½ dl tranebær
½ dl ristede groft hakkede hasselnødder

Dressing:
1 spsk rapsolie
1 spsk æbeleddike - eller andet frugteddike
1½ tsk honning
1 tsk sennep
flagesalt - friskkværnet peber

  _______________________________________________

 
Salat med grøn- og lillagrønkål

ca. 150 gr. grønkål - fint hakket
ca 150 gr. lillagrønkål - fint hakket
2 æbler i tern
2 porre i fine strimler
Dressing: 1. mormordressning: piskefløde - citron - sukker

 
_______________________________________________
 
 
Grønkålssalat med ristede mandler

½ iceberghoved eller 1 mini romainesalat
150 gr. fint hakket grønkål
3 appelsinner
1 dl. ristede groft hakkede mandler (drysses på salaten når de er kolde)

Dressing:
1½ spsk olie
1 tsk ahornsirup
1spsk æblecidereddike/ eller andet slags eddike
salt og peber

_________________________________________________

Cremet kartoffelsalat

1kg kolde kogte kartofler
½ kg bønner - blancheret, der skal stadig være bid i dem.

Dressing:
2 past. æggeblommer
2 tsk. citronsaft
2 tsk. stærk sennep
1½ dl dild - purløg - persille
Blendes sammen
Herefter tilsættes 1dl rapsolie og ½ dl anden olie - evt. nøddeolie dråbevis, mens der stadig blendes/piskes konstant.
Til sidst 1 spsk vand, dressingen smages til med salt og peber.

Kan laves i god tid - salaten bliver kun bedre af at trække

_____________________________________________________

Grønkålspesto:

2 håndfulde frisk grønkål
1-2 hvidløg
3 spsk. parmasanost
½ dl olie
Evt. lidt vand
½ dl ristede solsikkekerner
Det hele blendes og smages til med salt og peber.

 

 

 _____________________________________

Hokkaido

 

Hele og fyldt:
Vask hokkaidoen—skær toppen af ( den skal bruges igen som låg) tag kernerne ud.
Fyld hullet med: 
1. ristede champignoner, ristet bacon, porre. 
2. finthakket grønkål, løg, parmesanost.
3. persille, løg, champignon, krydderost
4. forstegt hakket lammekød, grønkål, løg, fetaost


Krydderi, hvidløg, chili tilsættes efter smag.

Jeg har med vilje ikke skrevet mængde på råvarerne da det afhænger af hvilken størrelse hokkaido der bruges. Hokkaidoen skal fyldes helt og husk at lægge låget på igen, inden bagning
Husk altid salt og peber.
Bages ved 180 til den er mør at stikke i.
Hele hokkaidoen kan spises.

___________________________________________
 
Kålrabi 

I køkkenet
Kålrabi smager lidt sød og minder om en roe. Den lysegrønne eller lilla rod kan bruges rå, kogt og stegt. Skræl den, skær den i tern, vend dem i mel og bag dem gyldne og møre i en ovn ved 220 grader – så har du de lækreste kålrabi-fritter, som nemt slår pommes frites af tallerkenen. Eller gør som nordmændene; lav en vintermos af kartofler, gulerødder og kålrabi. Er du til raw food kan du skære kålrabi i ultra tynde skiver, vende med salt, peber og olivenolie og et ordentlig pift citron. Kålrabi er godt tilbehør til stegt fisk.

I maven
Kålrabi blev kaldt Nordens citron i gamle dage. Den indeholder store mængder C-vitamin, B-vitamin, calcium, kalium, fosfor, magnesiun, folinsyre og masser af grove kostfibre.

 

 
 
 

Aktuelt 

   Mandag - torsdag          10.00 - 17.30
Fredag 10.00 - 16.00
Lørdag 10.00 - 13.00
Søndag LUKKET

OBS:Torsdag den 28. september holder butikken LUKKET

 Altid frisklagte æg, årtidens grønt og frisk frugt fra Fejø

 

 SIdste Torvedag i Haslev for i år er:
 lørdag den 7. oktober.
Vi ses.


Vi mødes


Pluk selv jordbær
mere info

Powered by CMSimple_XH | Template: ge-webdesign.de | (X)html | css | Login